Zo uniek als Bruinisse - vind je nergens

Ontdek mosseldorp Bruinisse. Met zijn ligging aan het Grevelingenmeer en de Oosterschelde is dit de plek als je een liefhebber bent van vis. Bruinisse staat namelijk bekend om zijn heerlijke mosselen en oesters. Geniet van deze en andere lokale delicatessen in één van de gezellige restaurants met uitzicht op de haven. De inwoners en ondernemers heten je van harte welkom.

Ontdek de geschiedenis van de mosselvisserij

In Brusea hoor je het verhaal over de geschiedenis van de mosselvisserij in Bruinisse en omgeving. Het museum toont een uitgebreide collectie van oude vistuigen, foto's en documenten, waarmee je een kijkje krijgt in het leven van de vissers en de ontwikkeling van de mosselvisserij. De mosselvisserij is van groot belang voor de regio en Brusea laat zien hoe deze bedrijfstak zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en hoe het de lokale gemeenschap heeft beïnvloed.

Bezoek Brusea
Museum op Schouwen-Duiveland | Brusea in Brouwershaven

Ontdek alle ondernemers

Bruinisse heeft een breed scala aan ondernemers die veelal lid zijn van de Ondernemersvereniging Bruinisse. Deze vereniging behartigt de belangen van haar leden, zowel in de dorpsraad als binnen de gemeente.

Bekijk ondernemers
Centrum Bruinisse

Activiteiten om te doen - in Bruinisse

Ontdek het - in Bruinisse