Waar groen, natuur en rust - samenkomen en je omhelzen

Verken Burgh-Haamstede waar kernen als Burghsluis, Westenschouwen, Nieuw-Haamstede, Burgh en Haamstede één worden. Midden in de natuurpracht ligt Boswachterij Westerschouwen, de ideale plek voor wandel- en fietstochten, klimavonturen en nog veel meer. Duik in de rijke geschiedenis door historische schatten zoals de Karolingische Ringburgwal en Slot Haamstede te ontdekken. Laat de wind door je haren waaien terwijl je langs de stranden van Westenschouwen en Nieuw-Haamstede wandelt en beklim de indrukwekkende Plompe Toren in Burghsluis voor een spectaculair uitzicht. Breng een bezoek aan het culturele erfgoed van het charmante dorp Burgh. Kortom, geniet van de groene oase van Burgh-Haamstede en alles wat deze prachtige badplaats te bieden heeft.

 

 

Het grootste bos van Zeeland

Zeeland's grootste en prachtige bosgebied. Heuvelachtige duinen met zandverstuivingen, valleien, en weiden omringen vogelrijke bossen. Verken te voet, fiets of paard, met of zonder gids. Het in totaal 330 hectare recreatiegebied was ooit een stuifvlakte, nu een groene oase met dennen, eiken, berken, en meer. Thuis van vogels, reeën, wilde pony's. Ontdek de beschermde Kop van Schouwen.

Bezoek Boswachterij Westerschouwen
Ree in Boswachterij Westerschouwen

Ontdek alle ondernemers

In Burgh-Haamstede vind je een rijke diversiteit aan ondernemers. Zij zijn veelal lid van Ondernemersvereniging Burgh-Haamstede die de belangen van zijn leden vertegenwoordigd in bijvoorbeeld een Dorpsraad, maar ook binnen de gemeente. 

Bekijk ondernemers

Activiteiten om te doen - in Burgh-Haamstede

Ontdek het - in Burgh-Haamstede